23 juni 2022
19:30

Referat: Hanvikens SK - Västerhaninge IF

Så skönt att avsluta vårsäsongen med en seger. Viktigt så otroligt viktigt.
Västerhaninge började bäst och vaskade fram ett par riktigt fina chanser men Edvin Hall i Hanviken målet stod för två högkvalificerade räddningar. Linus i VIFmålet ville inte vara sämre. En frispark från Cordero i farligt läge lyckades Linus få fingrarna på, en grym räddning. I den 33:e minuten Elvir som driftat ut till höger slår ett perfekt inlägg som Mohammed kommer först på trasan vid bortre stolpen och bollen upp i taket. Rättvis ledning så långt in i matchen.

Andra halvlek Västerhaninge jobbade stenhårt i defensiven och förökte hålla ihop laget. Chia och Dennis skyddade backlinjen på ett exemplariskt sätt. Igor mittbacksgeneral gjorde sin bästa match för i år. Hanviken skapade inte mycket utan det blev mest höga bollar in i boxen som Linus plockade ned med ackuratess.

Västerhaninge fick chanser och framförallt fina omställningslägen. Adnan jobbar fram bollen till Lucas som trycker upp den till Jonte som slår in den, Valle hinner före hanvikenförsvararen och blir fälld med straff som följd. 2-0 säkerheten själv Valle från elva meter otagbart för hanvikenkeepern som går åt fel håll. Matchen är klar. Hanviken reducerar i den 94:e vilket mer hade en akademisk betydelse. En skön trea borta mot Hanviken. Alla kämpade väl och Västerhaninge var värda tre poäng.